Våra djur – vår filosofi

På Angelikas gård får djuren leva sina liv i skog och mark året om. Vi är övertygade om att allt blir bättre med en bra miljö och livskvalitet – både för djur och växter.

Vi följer noga våra djurs utveckling och ser till att de är friska och glada. De är vår försörjning och våra medarbetare när vi brukar jorden.  De håller våra betesmarker öppna och ger gödsel till våra odlingar. Det är mycket viktigt för oss att kunna erbjuda närproducerat kött av högsta klass, där vi kunnat följa djuret under hela deras liv här på Angelikas gård.

Lokalt slakteri för djurens bästa

Våra djur slaktas på vårt lokala gårdsslakteri, Strömbecks Gårdsslakt & Chark. Slakteriet ligger en kvarts bilväg från gården. Dit kör vi djuren i en hästtransport som de har fått vänja sig vid under hela sin uppväxt.

De går tryggt in och börjar tugga på halmen som ligger i transporten. Framme på slakteriet lämnar vi djuren i rymliga boxar – allt går lugnt och harmoniskt till.

Färska ägg från Angelikas gård

Färska ägg från Angelikas fina höns

Vi har alltid färska ägg från våra fina och duktiga hönor. Ett helt flak ägg – 30 st ägg – kostar 115 kr.

Våra höns har ett en egen liten stuga med en jättestor ”trädgård”, som de flitigt sköter om och de blir alltid glada och pratsamma när man kommer och hälsar på.

grymt fina lammskinn från Angelikas gård

Lammskinn från Angelika

Vi har ett stort urval av vackra fårskinn – korthåriga, långhåriga, olika färger och olika storlekar. Skinnen kommer från våra egna får och är beredda med omsorg och kärlek. Vi har skinn som passar såväl till barnvagnen, som till prydnad eller som mattskinn.
Priser från SEK 1000.

 

Lamm på Angelikas Gård

Färskt lammkött från ANGELIKAS GÅRD

LAMMLÅDA
STOR LÅDA:(ett helt lamm, ca 16 kg kött) 149:-/kg
Innehåller: Lammstek, lammkotletter av sadel, lägg, lammbog, lammbringa, lammfärs
MELLAN LÅDA:(1/2 lamm, ca 8 kg kött) 159:-/kg
Innehåller: Lammstek, lammkotletter av sadel, lammbog, lammbringa, lammfärs Alla delar är vakuumförpackade, vilket ger en längre hållbarhet och är smidigt att frysa in.
Under säsong erbjuder vi styckdelar – färska och frysta – i vår gårdsbutik

 

Linderödsgrisar på Angelikas Gård

Färskt griskött från Angelikas Gård

GRISLÅDA
STOR LÅDA (en hel gris, ca 30 kg kött) 139:-/kg
Innehåller: Bog, lägg, skivad karré, skivad kotlett, tjocka revben, sidfläsk, stek, schnitzel, file, färs MELLANLÅDA (en halv gris, ca 15 kg kött) 149:-/kg
Innehåller: Bog, lägg, skivad karré, skivad kotlett, tjocka revben, sidfläsk, stek, schnitzel, file, färs LITEN LÅDA (en 1/4 gris, ca 7-8 kg kött) 159:-/kg
Innehåller: Bog, lägg, skivad karré, skivad kotlett, tjocka revben, sidfläsk, stek, schnitzel, file, färs Alla delar är vakuumförpackade, vilket ger en längre hållbarhet och är redo att frysa in.
Under säsong erbjuder vi styckdelar – färska och frysta – i vår gårdsbutik och via REKO-ringar.

 

Scroll to Top