Grönsakskassar, gårdsbutik och magiska tomater!

Juli – vilken fantastisk månad det blev! Vi började sälja våra grönsakskassar och de blev populära över förväntan. Vår nyöppnade gårdsbutik har också varit välbesökt och det är fantastiskt roligt att möta nya och nyfikna kunder. Jag tycker faktiskt det blev riktigt mysigt i gårdsbutiken!

 

Det är såklart mycket att göra på gården under sommarmånaderna – ogräsrensning, skörd, laga och fixa staket och bevattning, se till att alla lamm, grisar och höns (och hundar, kattor och människor!) mår bra och är glada. När en dag varit varm och intensiv, då är det rofyllt och magiskt att vara i växthuset där våra olika sorters tomater frodas och växer precis som de ska! Vi gallrar och toppar plantorna och rensar lite blast så att ljuset ger tomaterna den där härliga, söta aromen och mognaden.

Och så har vi haft besök av både Radio Kristianstad och Österlenmagasinet. Du kan läsa och lyssna via länkarna längst ner i bloggen.

Vad händer i augusti?

Nya grönsaker
Just nu är våra grönsakskassar fyllda till bredden med tomater, potatis, färsk lök, sallad, betor, örter, squash, kål, kålrötter, mangold, gurka, bondbönor, kålrabbi, vitlök, fänkål och chili – SNART är också paprika purjolök, morot, brytbönor, sockerärter, rotselleri och pumpa klara för försäljning.

Nya grönsakskassar finns färdiga för leverans varje fredag. Upphämtning kl 15-18.
Boka din grönsakskasse här!

Lamm och gris, på naturligt vis.
Vi är i full gång med att sortera och väga lamm och planera nya avelsgrupper för grisarna och lammen. Mycket arbete läggs också på att fylla upp vinterförrådet av mat och halm till djuren. Att sitta på en sten ute i grishagen just innan solen dyker ner bakom skogsbrynet i väster och titta när smågrisarna bökar och busar – det är sånt som är bra för själen och som man MÅSTE ta sig tid till då och då!

Den 8 augusti blir det påfyllning av alldeles färskt lamm- och griskött i gårdsbutiken.
Välkommen att besöka Angelikas Gård!

Här kan du lyssna på inslaget om oss på Radio P4!

…eller läsa artikeln i Österlenmagasinet här!

Rulla till toppen